2024-10-14

Besökte rättegången mot Rasmus Paludan idag men någon förklaring vilken folkgrupp Bacon hetsar emot (enligt åklagaren) gavs inte och inte heller på vilket sätt.
En massa ovidkommande babbel från hetsåklagare får man ju räkna med men varför visa två timmar film från manifestationen på skånegården 16 April 2022 när det inte är budskapen Rasmus Paludan förmedlade via megafon (till den stenkastande, utsatta och stackars publiken bakom kravallstaketen) som är det brottliga enligt åtalet utan fem stycken kommentarer Paludan gjorde inför filmkamera på platsen. Vilka yttranden var då Hets mot folkgrupp enligt åklagaren (utan att förklara varför som vanligt). Jo
- Att tycka om och gilla islam går inte att förena med västerländsk demokrati.
- Svenskar säger att alla människor är lika men nej alla är inte som svenskar.
- Det finns tre möjligheter, medeltiden, att islam tar över eller att islam slängs ut som under rekvisitionen.
- Det finns folk som kastar sten på den demokratiska rättigheten yttrandefrihet vilket inte är bra, det är dåligt.
- Passar inte demokrati kan man bo i andra länder, typ Afghanistan.
Åklagaren klagade också på Tobruk jackan Paludan brukar ha på sig vid sina islamkritiska manifestationer och påstod att märket på insidan (Thor Steinar) är förbjudet i Tyskland. Vad nu det har med svensk lag att göra kan man undra. Det islamistiska plagget slöja är förbjudet i Frankrike att bära i skolorna men inte i Sveriges skolor. Åklagaren frågade även varför Paludan inte kritiserade kristendomen. Ja då kan frågan ställas till åklagaren om han ringer efter en fönsterputsare när det är tätt i badrumsavloppet.

Mainstreammedia var på plats, bland annat Oisin Cantwell från Aftonbladet, så man får se vad de rapporterar från rättegången.
Gjorde anteckningar men hade för få vita papper med mig så var tvungen att använda en broschyr på slutet