2006-06-17Satt en kärring (eller tant) framför mig på bussen som stank av nån parfym, luktade ungefär som när man jobbade med att sanera lägenheter och använde det superstarka rengöringsmedlet som bara städfirmor får köpa och som fräter bort färgen på dörrlister vid för hög dos.
Tog en falafell på kungsgrillen. Träffade en av bröderna Mooms utanför Netto och diskuterade lite runt dansbandskulturen som verkar ha gått underground. Köpenhamn svänger antagligen lite mer den här gången, fredag var som en tisdag såattsäga.
Jodå hann in lagomt för att se det första postrock bandet, sen var det inget intressant på tvåtimmar så man tog en runda med folkölen. Träffade ett gäng blackdressed svenskar som självklart skulle kolla Cinema Strange, hängde där ett tag, det dök upp två tyska tjejer också så då blev det fler att tigga cigg och alkohol av. Sprang iväg och hann med att se ett postrockigt band till innan man gled upp till The Rock. Där blev det ännu ett danskt postrockband (lite gothigare) innan Cinema Strange körde igång, helt ockej, köpte en badge. Blev en klunk där och en klunk här av blandad kompott. Drog tillbaka till vesterbrofestivalen och gick förbi en pub där ett coverbandlirade, gick in och kollade in tre låtar. Såg inget mer utan hängde utanför festivalen, hittade lite absolut och gled omkring, drog tillbaka till Malmö klockan 14:43, två minuter tillgodo så att säga.