2012-04-17

Jaha, då blev man kickad från ÖppnaHjärtat, tydligen hade "folk" mailat dem och varit upprörda över att Dan Park jobbade där, han som gör sådan hemsk konst. Så nu har man fått hela dagarna fria på att göra än fler affischer och sätta upp dem, blir nog en liten uppsättning redan idag. Hann iallafall inhandla lite plattor och kläder före man gick hem, 80kr för hela raskett.
Någon Anonym som skickat hit detta:

Hej!
Tack för att du kontaktat oss.
För ordningens skull vill vi informera dig om att Dan Park inte är anställd på Öppna Hjärtat Second Hand. Han har en arbetspraktik som varar under åtta veckor. Praktiken administreras och bekostas av Arbetsförmedlingen.
Öppna Hjärtat tar ofta emot personer som behöver arbetspraktik eller arbetsträning. Detta handläggs av vår butikschef och det brukar fungera mycket bra. Att erbjuda möjlighet till praktik skapar positiva synergieffekter, både för butiken i form av arbetskraft och för den praktiserande som får en chans att pröva sin förmåga i arbetslivet efter t.ex. sjukdom eller lång arbetslöshet.
Vi kände inte till de synpunkter och värderingar som Dan ger uttryck för i olika sociala medier. Då de bedöms som oförenliga med Öppna Hjärtats värderingar samt riskerar att påverka verksamheten negativt, väljer vi nu att avsluta Dans praktik hos oss med omedelbar verkan.
Med vänlig hälsning
Veronica Öjfelth
Kedjeansvarig
Öppna Hjärtat Secondhand

Och vilka är värderingarna som kan påverka öppna hjärtat negativt? Är det att jag säger NEJ till djur och kvinnoförtryck och JA till yttrandefrihet? Och vem har kontaktat dem? Verkar inte särskilt trevligt demokratiskt att vilja krossa yttrandefriheten och glädjas åt djur och kvinnotortyr.