2008-04-17


Ofan, det är tydligen Rundgång ikväll (missar filmlektionen), CJ Boyd och Mole Harness, välldigt sofft men det är ju bara torsdag så det passar bra, lär räcka med ett sixpack, ska ju som vanligt vara på AUC klockan 09:00 imorgon.
Efter rungång är det lika bra att man glider över till inkonst och kollar in Njurmännen och lite annat exprimenntalt.

Nä det blev inget Rimheden i Lördags, blev en chipspåse på Coopföreningsgatan istället, fanvetvars kvittot är, dessutom var det sissta avsnittet av Angel i måndags (hoppas alla avsnitt börjar sändas från början igen, upptäckte försent att man får in 6:an) nu går Smalville istället på samma tid och det orkar man inte se.

Ävadfan, man päjjstar in hela kvällens stanza

Ulf Karl Olov Nilsson, alias UKON, framför tillsammans med Njurmännen hela operalibrettot Det Panegyriska.
Poeten och psykologen Ulf Karl Olov Nilsson har sedan 1990 utkommit med nio böcker där han med böcker som Block och Stammar blivit Sveriges mest uppmärksammade och uppskattade konceptuella poet. Han senaste diktsamling Synopsis utkom i höstas och nominerades bland annat till Augustpriset.

Njurmännen är sedan 1980-talet ett välkänt namn på den svenska musikaliska undergroundscenen. Gruppen har hela tiden rört sig i gränstrakten mellan populärmusik och konst/installationsmusik.


Claus Beck-Nielsen är död, leve Claus Beck.Nielsen! Ifjol utkom den danske författaren på svenska med boken Självmordsaktionen, som bland annat nominerats Nordiska rådets pris. Claus Nielsen förvaltar dock Beck-Nielsen arv och gjort sitt liv till konst. Bland annat driver han teatern Das Beckwerk. Han är också verksam som författare, skådespelare, musiker och performancekonstnär. Hösten 2006 var han ute på ett nytt uppdrag, denna gång i Iran, och har under våren 2007 har han haft en stor konstutställning i Köpenhamn.
På Stanza framträder americanagruppen Claus Beck-Nielsen Memorial som förvaltar Beck-Nielsens kvarlämnade låtskatt.


Sten Hanson är född 1936 och en av de viktigaste svenska förgrundsfigurerna för text-ljudkomposition. Hanson är självlärd tonsättare men framförallt känd som poet och performanceartist och har sedan 1960-talet ägnat sig åt experimentell musik, litteratur och konst. Text, ljud, rörlig bild är alla viktiga ingredienser i hans artistiska arbete och han är en av föregångarna inom multimedia-konsten. Hans verk inkluderar elektroakustiska stycken såväl som röststycken. Från slutet av 1960-talet fram till 1979 arbetade han mest med elektroakustisk musik och skapade tillsammans med Lars-Gunnar Bodin, Åke Hodell och Bengt Emil Johnson teorin till och utförandet av ett nytt estetiskt område: ”The Electronic text-sound”.


Jo man hann vamed på lektionen en timme iallafall och kolla in två filmer, varav den ena våran, sedan hann man upp till Rundgång innan MoleHarness klev av scenen, missade enligt uppgifft tre minuer, eller var det tio? Fanvet, men det som inte missades var finnemangsbra iallafall, innhandlade tillochmed en platta.
CJ Boyd (inte Rice) var inte lika sofft live som på myspace så det svängde också, visserligen var det sofft, fick en reaktion nedanför varje gång man öppnade en danskpillsner, men ändå, fick ju imig hela sixpacket tillslut innan man gled över till Inkonst lagomt till några danskar som lät som A-ha, åtminnstone sisstalåten före extranummret som mer lät som (kommer inte på namnet) unplugged.

Ja sedan var det Sten Hanson, förstår inte hypen måste man säga, Jan Myrdal 1 Maj på gustavadolfhitlertorg 14:30 lär ju svänga hårdare, be där or be skvär.

Det var i Berlin Current 93 spelade i lördags, fan, borde havaritdär, var tydligen jävligt bra (javadannars) och Lidl i Tyskland har även en massa roliga ciggaretter att välja bland, inga BurgenPils 2,8:or dock, men det får man väll tamedsig den dagen man stiger in på Tysk mark.

Kiteyvonne drog före Njurmännen så där missades något för det var jävligt bra (för att vara spkenword eller vad man kan kalla det iallafall) hellst Alkohollist akkten, man blev fan sugen att bli live poet, ja man blev ju messt sugen på en öl förståss, eller ännu hellre en flaska Mässk, eller Killjo som de säger i Finland.


Jadet är väll lika bra att man tar bussen, automatesprsson satt fint, blir att försöka fåihop en AndersEklund affich imorgon, för det verkar inte vara någon intressant live spelning pågång, men vem vet, inte du inte man.